Menu
Terug naar het overzicht

Zomerse salade met grijze garnalen

Met deze salade scoor je!

Categorie
Salades
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  • Verhit een kookpot met water en voeg zout toe.
  • Kook de krieltjes gaar en voeg ook de eieren toe. Kook de eieren gedurende 7-8 minuten
  • Was de kropsla en houd apart.
  • Snijd de kerstomaten overlangs en houd ze apart in een mengkom. Was de komkommer en snijd deze in de gewenste vorm, voeg toe aan de tomaten.
  • Kruid de tomaten en komkommer met peper, zout en olijfolie.
  • Maak een cocktailvinaigrette door 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels ketchup en een scheutje water te vermengen.
  • Giet de krieltjes en de eieren af zodra ze gaar zijn. Verfris ze in koud water en houd de krieltjes apart. Pel de eieren voorzichtig.
  • Trek de kropsla in ongelijke, grote stukken en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
  • Neem een kom of een diep bord en begin met de kropsla.
  • Dresseer hier speels de tomaten en komkommer op.
  • Snijd de krieltjes in 2, de grote in 4 en leg deze hier ook tussen. Doe hetzelfde met de in 4 gesneden eieren.
  • Dresseer tot slot de grijze garnalen.
  • Werk de salade af met de vinaigrette, enkele druppels olijfolie, grof gemalen peper en enkele takjes oregano.
  • Dien op.

This is a recipe by
Zomerse salade met grijze garnalen
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.