Menu
Terug naar het overzicht

Zeetong met preipuree en kaassaus

Een heerlijke vis, zo op tafel getoverd.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
35 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water
  2. Snipper in tussentijd de sjalot fijn en bak deze kort aan in een scheutje olijfolie.
  3. Bevochtig de sjalot met de kippenbouillon en laat het geheel op een matig vuur inkoken.
  4. Was de prei en snijd deze in fijne ringen.
  5. Giet de aardappelen af en voeg een klont boter toe aan de kookpot waar de aardappelen in gekookt zijn. Hier stoven we de prei in aan.
  6. Voeg als de prei mooi is aangestoofd de aardappelen toe maak er met behulp van een pureestamper een smeuïge puree van.
  7. Voeg een scheutje room en melk toe en kruid met peper en zout.
  8. Houd de puree warm op een laag vuur.
  9. verhit in tussentijd een klont boter in een pan.
  10. Haal de zeetongfilets door de bloem zodat beiden kant mooi bebloemd zijn. Klop de overtollige bloem er voorzichtig af en voeg de zeetongen toe aan de goudbruine boter.
  11. Bak de zeetongen gedurende 3 minuten langs elke kant.
  12. Voeg in tussentijd 100 ml room toe aan de ingekookte kippenbouillon. Proef en kruid bij indien nodig.
  13. Laat het geheel nog even verder inkoken.
  14. Draai de zeetongen om en laat ze vervolgens ook op deze kant 3 minuten bakken.
  15. Dresseer de zeetong op een bord, voeg de preipuree toe en oversaus de zeetong.
  16. Dien op.

This is a recipe by
Zeetong met preipuree en kaassaus
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.