Menu
Terug naar het overzicht

Zeebarbeel met lookpuree en tomatensalsa

Doe eens origineel en bereid zeebarbeel!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
45 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, doe ze in een kookpot en zet onder met water.
  2. Voeg 2 teentjes gepelde look toe en een flinke snuif zout.
  3. Snijd de tomaten in blokjes, doe deze in een mengkom en voeg peper, zout en olijfolie toe.
  4. Snijd de venkel in zeer fijne julienne en voeg ook dit toe aan de tomaten.
  5. Snipper de bieslook fijn en meng ook dit onder de tomaten en venkel.
  6. Giet de aardappelen af als deze gaar zijn en stamp ze fijn met de pureestamper, voeg olijfolie en bieslook toe en kruid af met peper en zout. Houd apart
  7. Verwijder het middelste graatje van de zeebarbeel.
  8. Verhit een klont boter in een pan en bak de zeebarbeel krokant op de velkant gedurende 2 minuten. Draai om en zet het vuur af.
  9. Schep enkele lepels puree op het bord, leg daarop de tomaten-venkelsalsa.
  10. Haal de vis uit de pan en dresseer deze op de tomatensalsa.
  11. Werk af met enkele plukjes venkelloof. Kruid af met peper.
  12. Dien op.

This is a recipe by
Zeebarbeel met lookpuree en tomatensalsa
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.