Menu
Terug naar het overzicht

Zeebaars met caponata

Caponata is een Siciliaanse salade van gekookte groenten met als belangrijkste ingrediënt aubergine.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
35 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Snijd de look, sjalot, de gewassen aardappelen, aubergine en kerstomaten in grove blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de look, sjalot en aardappelen toe.
  3. Voeg na een 5 tal minuten de aubergineblokjes toe.
  4. Stoof de aubergine mee gaar en voeg tot slot de gesneden kerstomaat toe.
  5. Kruid met peper en zout en gaar verder op een middelhoog vuur.
  6. Snijd in tussentijd de peterselie mooi fijn en voeg de kappers toe.
  7. Voeg alsook 30 gram suiker toe. Laat mee stoven.
  8. Verhit een pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
  9. Kuis de zeebaarsfilet op en verwijder eventueel enkele graten.
  10. Bak de filets op de velkant gedurende 5 minuten.
  11. Voeg na 4 minuten de zeekraal toe aan de pan. Stoof 1 minuut mee en draai nadien de zeebaars om.
  12. Zet de pan af.
  13. Voeg de peterselie samen met enkele druppels azwijn toe aan de caponata. Proef en kruid eventueel nog wat bij.
  14. Dresseer de zeebaars op bord, leg wat van de zeekraal op de zeebaars en dresseer de caponata ernaast.
  15. Dien op.

This is a recipe by
Zeebaars met caponata
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.