Menu
Terug naar het overzicht

Witte pens met asperges & bulgur

Juni, de topmaand voor de asperges!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
40 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verhit een kookpot met water en een snuifje zout.
  2. Voeg hier de bulgur-builtjes aan toe als het water kookt.
  3. Kuis de sjalot, het teentje look en schil vervolgens de asperges.
  4. Snijd de sjalot, het teentje look zeer fijn.
  5. Snijd de asperges overlangs in 4 en snijd ook deze zeer fijn.
  6. Giet de bulgur af na gekookt te hebben volgens de aanwijzing op de verpakking.
  7. Verhit een kookpot met een scheutje olijfolie, stoof hier de sjalot, look en asperges in gaar.
  8. Kuis de broccoli en snijd in roosjes.
  9. Voeg de uitgelekte bulgur toe aan de asperges. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout. Houd warm.
  10. Kook vervolgens de broccoli kort gaar in een kookpot met water en een snuifje zout.
  11. Verhit een pan op het vuur met een klont boter.
  12. Snijd de witte pensen in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten in de boter.
  13. Giet de broccoli af.
  14. Dresseer onderaan op bord de bulgur met asperges.
  15. Leg hierop enkele roosjes broccoli alsook de schijfjes witte pens.
  16. Werk af met enkele lepels chunky picalilly.
  17. Dien op.

This is a recipe by
Witte pens met asperges & bulgur
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.