Menu
Terug naar het overzicht

Vitello tonnato

Ter land, ter zee en op je bord. Een Italiaanse klassieker die geen voorstelling meer nodig heeft. Heerlijke tijdens warmere dagen en simpel maar lekker voorgerecht om te serveren aan je gasten.

Categorie
Voorgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
35 minuten

Instructies

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Bak het kalfsgebraad mooi aan langs alle kanten en kruid met peper en zout.
  • Leg het vervolgens in een ovenschaal en gaar dit gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak in tussentijd de saus. Neem een half potje van de tonijnsla en doe dit in een maatbeker.
  • Voeg 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel kappertjes toe.
  • Voeg 2 eetlepels water toe.
  • Mix dit met behulp van een staafmixer en verdun eventueel met wat water als de saus te dik is.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten.
  • Snijd het vervolgens zeer fijn en dresseer het met behulp van een dresseer ring op bord.
  • Voeg enkele druppels olijfolie toe en kruid met peper en zout. Lepel er rijkelijk wat saus over en enkele kappers.
  • Werk af met de jonge sla.
  • Dien op.

This is a recipe by
Vitello tonnato
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.