Ideaal voor je weekmenu, maar ook perfect te presenteren op een etentje. Kan gereserveerd worden als zomer gerecht, maar werkt ook perfect tijdens de koudere dagen. Het varkenshaasje is een echte klassieker, maar blijft hoog staan op elke menu.
Schil de aardappelen en doe ze in een kookpot, snijd de venkel in grove stukken en voeg deze ook toe aan de aardappelen.
Zet net onder met water, voeg het gekuiste teentje look en een snuif zout toe.
Breng aan de kook onder deksel.
Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout.
Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie, bak het varkenshaasje mooi aan langs elke kant en voeg dit nadien toe aan de ovenschaal met tomaat. Gaar gedurende 10 minuten verder in de voorverwarmde oven.
Giet de aardappel en venkel af als deze helemaal gaar zijn.
Doe ze terug in de kookpot en voeg peper, zout, een klontje boter en een scheut room toe. Maak met behulp van een pureestamper een smeuïge puree, houd warm.
Haal het vlees uit de oven en snijd het in dunne plakjes.
Dresseer de puree onderaan een bord, leg het vlees hierop en werk bovenaan af met de trostomaatjes.
Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.
Download nu de app!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.