Menu
Terug naar het overzicht

Varkenshaasje met venkelpuree en trostomaat

Varkenshaasje, de 'filet pur' van het varken.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Schil de aardappelen en doe ze in een kookpot, snijd de venkel in grove stukken en voeg deze ook toe aan de aardappelen.
  3. Zet net onder met water, voeg het gekuiste teentje look en een snuif zout toe.
  4. Breng aan de kook onder deksel.
  5. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout.
  6. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie, bak het varkenshaasje mooi aan langs elke kant en voeg dit nadien toe aan de ovenschaal met tomaat. Gaar gedurende 10 minuten verder in de voorverwarmde oven.
  7. Giet de aardappel en venkel af als deze helemaal gaar zijn.
  8. Doe ze terug in de kookpot en voeg peper, zout, een klontje boter en een scheut room toe. Maak met behulp van een pureestamper een smeuïge puree, houd warm.
  9. Haal het vlees uit de oven en snijd het in dunne plakjes.
  10. Dresseer de puree onderaan een bord, leg het vlees hierop en werk bovenaan af met de trostomaatjes.
  11. Dien op.

This is a recipe by
Varkenshaasje met venkelpuree en trostomaat
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.