Menu
Terug naar het overzicht

Tomatensoep met pistou

Pistou is een variant op pesto maar dan zonder pijnboompitten en kaas

Categorie
Soepen
This is some text inside of a div block.
Tijd
35 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze nadien in grove stukken. Pel de ajuin en snijd ook deze in grove stukken, houd beiden apart en verhit een kookpot op het vuur met een scheut olijfolie.
  2. Voeg de groenten toe en stoof ze op middelhoog vuur mooi aan.
  3. Voeg een teentje look en enkele blaadjes basilicum toe.
  4. Bevochtig met de groentenbouillon en kook de groenten gaar gedurende 15-20 minuten.
  5. Maak in tussentijd de pistou. Neem 1 teentje look met een halve bos basilicum, doe dit in de blender en voeg 150 ml olijfolie toe, mix tot een mooie massa. Voeg eventueel wat peper en zout toe en houd apart.
  6. Mix de soep als de groenten gaar zijn, kruid af met peper en zout en zeef ze daarna zodat je een mooie egale emulsie bekomt.
  7. Dresseer de soep in een kom en lepel er 2à3 lepels van de pistou bij.
  8. Dien op.

This is a recipe by
Tomatensoep met pistou
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.