Menu
Terug naar het overzicht

Tomaat garnaal met kropsla en healthy frietjes

Een eersteklas Belgische klassieker die je terug vindt op elke kaart in een brasserie. De healthy frietjes geeft het gerecht een gezond extraatje waardoor je er dubbel zo hard van kan genieten. Voeg daar nog een fris slaatje en je stevige tomaat gevuld met kraakverse garnaaltjes bij en je gaat er niet van kunnen afblijven.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
40 minuten

Instructies

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Zet een ruime pot met water aan de kook.
 3. Neem een mengkom met ijskoud water en houd apart.
 4. Was de aardappelen en snijd de onder en bovenkant eraf. Snijd de aardappelen eerst in plakken en nadien in de gewenste dikte van 'frietjes', doe deze in een ovenschaal met een boterpapier.
 5. Voeg wat olijfolie, peper en zout toe en zet de aardappelen in de oven gedurende 25 minuten.
 6. Maak een kruisje onderaan de tomaat en een insnijding bovenaan rondom rond ongeveer een halve centimeter onder het kroontje. Let op, een kleine insnijding, niet volledig doorsnijden dus.
 7. Dompel de tomaten gedurende 15 seconden onder in het kokende water (dit is afhankelijk van hoe rijp de tomaten zijn, bij rijpe tomaten zal 15 seconden volstaan. Bij iets minder rijpe tomaten houden we ze 30 seconden onder).
 8. Haal de tomaten uit het kokende water en dompel ze meteen onder in het ijswater, laat ze een 3-tal minuten afkoelen. Door de schrikreactie zal je zien dat het vel van de tomaten mooi loskomt.
 9. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de salade en was de rest grondig.
 10. Draai de salade droog met een slazwierder en houd apart.
 11. Neem de voorgesneden knolselder en doe deze in een mengkom. Voeg wat peper, zout en olijfolie toe. (eventueel een scheutje azijn of citroensap indien gewenst)
 12. Pel de tomaten, snijd het hoedje eraf en lepel de binnenste zaadjes eruit met behulp van een lepel of een mes, voorzichtig want de buitenkant van de tomaat moet heel blijven.
 13. Leg de tomaat met de open kant naar onder op de snijplank zodat het overtollige vocht verder kan uitlekken. Houd apart.
 14. Voeg wat gepekelde ui toe aan de knolselder en meng onder elkaar.
 15. Neem de grijze garnalen en meng hier 2 koffielepels mayonaise onder.
 16. Draai de tomaten om, besprenkel met peper en olijfolie en vul de tomaten op met de grijze garnalen, zet het hoedje terug op de tomaat.
 17. Controleer de aardappelen en kruid deze met peper en zout.
 18. Knip of snijd de tuinkers los van het matje waarop het ligt.
 19. Dresseer op een bord de tomaten, daarnaast de kropsla en leg hierop de gemarineerde knolselder met rode ui, werk bovenaan af met enkele takjes tuinkers. Voeg de frietjes toe en werk af met een lepel mayonaise.
 20. Dien op.

This is a recipe by
Tomaat garnaal met kropsla en healthy frietjes
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.