Menu
Terug naar het overzicht

Toast Champignon

Heerlijk simpel.

Categorie
Voorgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
20 minuten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd 2 toasts van het brood met een dikte van ongeveer 2 cm.
  • Besprenkel de toast met enkele druppels olijfolie en leg ze in een ovenschaal, bak ze mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Snipper de sjalot en look zeer fijn en houd apart
  • Kuis indien nodig de champignons even af met behulp van een borsteltje.
  • Verwijder bij de witte en bruine champignons het steeltje (bij de andere soorten is dit niet nodig).
  • Snijd de champignons in 4, de grote snijd je in 6.
  • Verhit een klont boter in een pan.
  • Voeg wanneer de boter goudbruin is de champignons, look en sjalot toe.
  • Bak de champignons goudbruin, snijd in tussentijd enkele plukjes peterselie fijn en houd apart.
  • Kruid de champignons met peper en zout en roer eens goed door.
  • Haal de toast uit de oven.
  • Voeg als de champignons klaar zijn de fijngesneden peterselie toe.
  • Dresseer de champignons op de toast, werk af met enkele fijne plukjes peterselie en weinig zestes van citroen. Kruid nog een laatste maal met de pepermolen.
  • Dien op.

This is a recipe by
Toast Champignon
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.