Een klassieker in elke brasserie! Met weinig ingrediënten en in 20 minuten zet je zo een heerlijke lunch of voorgerecht op tafel. Houd het klassiek of geef er een leuke twist aan, iedereen zal ervan smullen.
Snijd 2 toasts van het brood met een dikte van ongeveer 2 cm.
Besprenkel de toast met enkele druppels olijfolie en leg ze in een ovenschaal, bak ze mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
Snipper de sjalot en look zeer fijn en houd apart
Kuis indien nodig de champignons even af met behulp van een borsteltje.
Verwijder bij de witte en bruine champignons het steeltje (bij de andere soorten is dit niet nodig).
Snijd de champignons in 4, de grote snijd je in 6.
Verhit een klont boter in een pan.
Voeg wanneer de boter goudbruin is de champignons, look en sjalot toe.
Bak de champignons goudbruin, snijd in tussentijd enkele plukjes peterselie fijn en houd apart.
Kruid de champignons met peper en zout en roer eens goed door.
Haal de toast uit de oven.
Voeg als de champignons klaar zijn de fijngesneden peterselie toe.
Dresseer de champignons op de toast, werk af met enkele fijne plukjes peterselie en weinig zestes van citroen. Kruid nog een laatste maal met de pepermolen.
Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.
Download nu de app!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.