Menu
Terug naar het overzicht

Tiroler Gröstl

Een traditioneel Oostenrijks gerecht, makkelijk en lekker!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verhit een kookpot op het vuur met licht gezouten water.
  2. Snijd het bovenste en onderste deel van de boterbonen af en snijd ze vervolgens in 2.
  3. Kook de bonen gaar, giet ze af en houd apart.
  4. Snipper de ui fijn, schil de aardappelen en snijd deze nadien in dobbelstenen van 1cm op 1cm.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hier de ui en aardappelen in aan. Doe dit op een laag vuur zodat de aardappelen rustig garen.
  6. Snijd in tussentijd de paprika in brunoise en voeg deze toe.
  7. Voeg als de aardappelen en paprika gaar zijn, het spek toe en bak dit mee.
  8. Laat het geheel mooi bakken en kruid met peper, let op met zout want het spek is gezouten.
  9. Snijd een handvol krulpeterselie zeer fijn en houd dit apart.
  10. Voeg de boterbonen toe aan de pan en meng alles onder elkaar.
  11. Voeg enkele druppels azwijn toe en werk af met de peterselie.
  12. Dien op.

This is a recipe by
Tiroler Gröstl
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.