Menu
Terug naar het overzicht

Verse pasta met rode poon, champignons en citroen

Heel gemakkelijk & supervers!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Breng ruim gezouten water aan de kook.
  2. Snipper de sjalot fijn, plet het teentje look zodat de pel mooi los komt, snijd in 2 en verwijder het binnenste groene deel. Kneus het teentje look fijn. Dit kan ook met behulp van een lookpers.
  3. Kuis de champignons, verwijder eventueel overtollig zand alsook het steeltje. Snijd ze nadien in 4.
  4. Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur, voeg hier de sjalot en look aan toe en laat stoven.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta nadien af maar bewaar wat van het pasta-water. Doe dit door een klein potje onder het vergiet te zetten.
  6. Als de sjalot en look glazig zijn gestoofd mogen de champignons erbij, zet het vuur iets hoger en laat goed bakken.
  7. Neem de rode poon en leg deze met de velkant naar beneden op de snijplank, voel met je vinger over de vis en verwijder de eventuele middelste graten alvorens te bakken.
  8. Verhit een pan en voeg een scheutje olijfolie toe.
  9. Voeg een flinke klont boter en wat pasta-water toe aan de champignons. Laat dit inkoken
  10. Bak de rode poon op de velkant gedurende 2 minuten.
  11. Draai de filets om en zet de pan af. de vis gaart verder doordat de pan warm is. Hierdoor vermijden we dat de vis te gaar zal zijn.
  12. Voeg ondertussen de pasta toe aan de pan met champignons, voeg enkele druppels citroensap toe en meng alles mooi onder elkaar, het pasta-water en de boter zijn ondertussen mooi vermengd.
  13. Proef en kruid de pasta met peper en zout.
  14. Pluk enkele takjes peterselie en snijd deze fijn, voeg ook dit toe aan de pasta.
  15. Neem een diep bord, dresseer onderaan de pasta en leg hierop de rode poon. werk de rode poon af met weinig grof zeezout.
  16. Dien op.

This is a recipe by
Verse pasta met rode poon, champignons en citroen
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.