Menu
Terug naar het overzicht

Steak tartaar met kropsla en verse frietjes

Een topklassieker uit de Belgische keuken.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

Steak tartaar

  1. Snijd de augurken, de sjalot, kappertjes en de peterselie fijn en doe dit in een mengkom.
  2. Voeg de americain samen met een soeplepel mayonaise toe aan de mengkom en meng alles mooi onder elkaar.
  3. Voeg wat van de classic chili saus toe maar overdrijf niet.
  4. Proef, kruid af met peper en zout en voeg indien het geheel wat te droog is wat extra mayonaise toe.

De frietjes

  1. Verwarm de friteuse voor op 145°C
  2. Was de aardappelen grondig maar schil ze niet.
  3. Snijd de aardappelen eerst in plakjes en nadien in frietjes.
  4. Bak ze voor op 145°C tot ze gaar zijn.
  5. Laat de frietjes afkoelen.
  6. Verhoog de friteuse naar 170°C.
  7. Bak tot ze goudbruin zijn, kruid met zout.

De salade

  1. Was enkele bladeren van de kropsla en zwier ze droog met behulp van een slazwierder.
  2. Scheur de kropsla in stukken of ga er grof met het mes door, doe dit in een mengkom.
  3. Pluk enkele takjes dragon en snijd fijn, voeg toe aan de mengkom en besprenkel het geheel met olijfolie.
  4. Kruid met peper en zout.

De afwerking

  1. Dresseer de steak tartaar op een bord.
  2. Leg er wat van de goudbruine frietjes naast.
  3. Werk af met de salade en een lepel mayonaise.
  4. Dien op.

This is a recipe by
Steak tartaar met kropsla en verse frietjes
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.