Menu
Terug naar het overzicht

Soep van gebrande ui met kaastoast

De pittige smaak van ui gaat perfect samen met de kaastoast.

Categorie
Soepen
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kuis de ajuin en snijd daarna in halve ringen, ook wel eminceren genoemd.
  • Verhit een stoofpot met een klontje boter, laat de boter smelten en voeg de ajuin en tijm toe, kleur de ajuin aan op een hoog vuur gedurende 8-10 tal minuten, kruid met peper en zout.
  • Voeg als de ajuin goed gekleurd is de bouillon toe en laat gedurende 15 minuten rustig pruttelen, de aangekleurde ajuin zal zo optimaal zijn smaak afgeven. Let wel op, de soep wordt niet gemixt dus de ajuin mag niet kapot koken.
  • Snijd in tussentijd lange sneden van de baguette, +/- 0.5 cm.
  • Meng de gemalen kaas met de eidooier en grofgemalen peper tot een plakkerige massa. Leg dit rijkelijk op de sneden brood en steek gedurende een 8 tal minuten in de voorverwarmde oven. De kaas moet goudbruin gesmolten zijn.
  • Kruid in tussentijd de soep met peper en zout.
  • Schep enkele lepels bouillon in een soepbord, alsook ruim voldoende garnituur. Werk de soep af met enkele fijne takjes tijm en geef er de kaastoast bij.
  • Dien op.

This is a recipe by
Soep van gebrande ui met kaastoast
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.