Menu
Terug naar het overzicht

Scheermessen met coeur de boeuf en venkel

Ideaal als hapje of voorgerecht.

Categorie
Voorgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Snipper 1/2 van de sjalot en look en houd apart.
  2. Snijd de courgette, 1/3 van de venkel en tomaat in zeer fijne blokjes (brunoise).
  3. Snijd 1/3 venkel en 1/2 sjalot grof, doe dit in een kookpot en leg hier de scheermessen op.
  4. Voeg een klontje boter toe, enkele takjes basilicum en bereid zoals mosselen met behulp van een deksel.
  5. Gaar de scheermessen gedurende 3-4 minuten tot ze mooi opengaan.
  6. Stoof in tussentijd de sjalot en look glazig in een scheutje olijfolie, voeg nadien de venkel, de courgetten en tot slot de tomaat toe, houd warm.
  7. Haal het vruchtvlees uit de scheermessen en verwijder het niet bruikbare gedeelte.
  8. Spoel de schelpen af en verwijder het eventuele zand. Dep ze mooi droog en houd apart. Deze vullen we nadien terug op.
  9. Snijd het bruikbare vruchtvlees in de gewenste grootte en voeg dit toe aan de gestoofde groenten.
  10. Roer alles mooi door elkaar, breng op smaak met peper en zout.
  11. Dresseer dit in de lege schelpen, werk af met enkele takjes jonge basilicum en dille.
  12. Dien op.

This is a recipe by
Scheermessen met coeur de boeuf en venkel
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.