Menu
Terug naar het overzicht

Salade van asperge met komkommer en peterseliecoulis

Niet alleen lekker maar ook gezond!

Categorie
Salades
This is some text inside of a div block.
Tijd
20 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Schil de asperges zodat de buitenste schil verwijderd is. Schil nadien de asperges verder met de dunschiller zodat je lange dunne plakjes krijgt. Leg deze even op ijswater, zo worden ze mooi krokant.
  2. Was de komkommer en snijd deze nadien overlangs in 2, verwijder de zaadlijsten. (doe dit eventueel met een koffielepel).
  3. Snijd vervolgens balkjes van de komkommer en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout.
  4. Doe de krulpeterselie in een maatbeker en voeg 100 ml olijfolie toe. Mix dit met behulp van een staafmixer tot dat er een mooie groene emulsie ontstaat.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Haal de asperges uit het ijswater, druppel er wat olijfolie en peterseliecoulis over en dresseer ze nadien op een diep bord.
  7. Schik de balkjes komkommer tussen en op de asperges.
  8. Leg er speels enkele schijfjes gepekelde komkommer bij en werk af met de waterkers.
  9. Lepel tot slot nog enkele lepels van de coulis over het bord.
  10. Dien op.

This is a recipe by
Salade van asperge met komkommer en peterseliecoulis
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.