Menu
Terug naar het overzicht

Salade van kip met krieltjes, lente ui & Brusselse vinaigrette

Heerlijk simpel en gezond.

Categorie
Salades
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Breng water met een flinke snuif zout aan de kook.
  3. Snijd de krieltjes overlangs in 4 zodat je 4 gelijke partjes krijgt.
  4. Kook de krieltjes gaar in het water en haal ze er nadien uit met behulp van een lepel of schuimspaan. Het water van de krieltjes gebruiken we voor de eieren in te koken.
  5. Kook de eieren gedurende 5-6 minuten, verfris ze nadien onder koud water en pel ze voorzichtig. Houd apart
  6. Snijd de komkommer in de gewenste vorm, blokjes of julienne. Doe dit in een mengkom.
  7. Kuis de radijzen, verwijder de boven en onderkant en was ze goed. Snijd ze nadien in 4, voeg ook deze toe aan de mengkom.
  8. Neem de lente ui en verwijder het bovenste groene gedeelte alsook het buitenste blad. Snijd deze schuin zodat je lange stukken krijgt en voeg deze ook toe aan de mengkom.
  9. Meng de komkommer, lente ui en radijs onder elkaar en voeg wat peper, zout en olijfolie toe.
  10. Snijd dunne sneetjes van het notenbrood en houd apart.
  11. Neem 4 eetlepels vinaigrette en voeg hier 1 eetlepel water aan toe. Meng en houd apart.
  12. Verhit een pan met een scheut olijfolie en kleur de kipfilets gedurende 2 minuten aan langs beiden kanten. Beginnend op de velkant.
  13. Haal de kipfilet uit de pan en leg deze in een ovenschaal, kruid met peper en zout en gaar verder in de oven gedurende 10 minuten.
  14. Voeg wat boter toe aan de pan en bak de sneetjes notenbrood kort aan in dezelfde pan waar je de kipfilet hebt in aangekleurd.
  15. Verwijder in tussentijd het onderste gedeelte van de sla alsook de buitenste bladeren, was de rest grondig. Draai de sla droog met behulp van een slazwierder en ga er eens grof met het mes door.
  16. Doe de salade in een aparte mengkom en voeg hier wat olijfolie aan toe.
  17. Haal de kip uit de oven en snijd deze in fijne plakjes.

Dresseren

  1. Neem een diep bord en leg onderaan wat salade.
  2. Voeg de komkommer, radijs en lente ui toe.
  3. Dresseer speels de partjes aardappel tussen de groenten, doe nadien hetzelfde met de lauwwarme kip.
  4. Snijd het ei in 4 en leg ook dit tussen de groenten.
  5. Voeg enkele krokante schijfjes brood toe.
  6. Lepel enkele lepels vinaigrette over het geheel, kruid met peper en zout en werk af met de plukjes kervel.
  7. Dien op.

This is a recipe by
Salade van kip met krieltjes, lente ui & Brusselse vinaigrette
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.