Menu
Terug naar het overzicht

Sabayon met boscoli en happy hazel

Een klassieker onder de desserten.

Categorie
Desserten
This is some text inside of a div block.
Tijd
20 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Zet het ijs 5 minuten van tevoren in de frigo dan kan je het goed scheppen wanneer nodig.
  2. Snijd of breek de koekjes in de gewenste vorm en houd apart, hier werken we de sabayon bovenaan met af.
  3. Doe de eigelen in een steelpan en gebruik een half eierschaaltje als maatbeker.
  4. Voeg het fruitbier toe en nadien de suiker. Roer alles van het vuur goed door elkaar.
  5. Zet de steelpan op een middelhoog vuur en start te kloppen in een 8-vorm, draai af en toe met de steel van het pannetje zodat je elke hoek goed bereikt en het eiermengsel niet gaat aanzetten.
  6. Als de massa is verdubbeld en mooi luchtig is geklopt is de sabayon klaar, maak om te controleren een 8 met de garde aan het oppervlak van de sabayon, als de 8 er enkele seconden blijft instaan is de sabayon klaar.
  7. Schep een bol ijs in een glas, dresseer daarop de luchtige sabayon en enkele stukjes lactosevrije koekjes. Werk af met een takje munt.
  8. Dien op.

This is a recipe by
Sabayon met boscoli en happy hazel
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.