Menu
Terug naar het overzicht

Risotto met prei en broccoli

Italiaans, lekker én vegetarisch. Meer heb je niet nodig! Dit makkelijk vegetarisch recept tovert je om in een echte Italiaanse chef. Het risotto recept zit boordevol groente en een hoop ander lekkers en niet alleen dat, het is ook nog eens klaar in 25 minuten. Mamma Mia!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Doe de groentenbouillon in een steelpan en breng deze naar het kookpunt.
  2. Snipper de sjalot fijn, doe nadien hetzelfde met de look en kneus deze ook even fijn met het mes (hiervoor kan je ook een lookpers gebruiken).
  3. Verhit een klontje boter in een stoofpot, voeg de sjalot en look toe en laat op een zacht vuur glazig stoven, voeg nadien de rijst toe en laat ook deze mee stoven gedurende 1 minuut. bevochtig de sjalot en rijst met de kokende bouillon, zet de rijst net onder.
  4. Laat de rijst zacht pruttelen en roer regelmatig. Voeg als de rijst het meeste vocht heeft opgenomen terug enkele lepels bouillon toe. (herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is).
  5. Snijd in tussentijd de prei overlangs door, verwijder de buitenste bladeren en snijd de prei fijn, houd apart.
  6. Verhit een kookpot op het vuur met ruim gezouten water, kook de broccoli beetgaar en laat nadien uitlekken.
  7. Voeg een klontje boter toe aan de kookpot en stoof de prei hierin gaar, voeg nadien de broccoli toe, meng door elkaar, kruid af met peper en zout en houd warm.
  8. Voeg als de rijst beetgaar is en al het vocht heeft opgenomen de zure room en de groenten toe. Meng alles goed onder elkaar en kruid eventueel bij met peper en zout.
  9. Dresseer in een diep bord, werk af met enkele druppels olijfolie.
  10. Dien op.

This is a recipe by
Risotto met prei en broccoli
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.