Menu
Terug naar het overzicht

Risotto met kip en geta

Geta is een fetakaas op basis van geitenkaas, vandaar de beginletter G.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verhit de fond in een kookpot en houd tegen het kookpunt.
  2. Snipper de sjalot fijn en stoof deze aan in een scheutje olijfolie.
  3. Voeg de rijst toe en stoof deze mee glazig.
  4. Bevochtig met enkele lepels kippenfond en gaar onder voortdurend roeren gaar. Voeg als de rijst het vocht heeft opgenomen weer enkele lepels fond toe. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is.
  5. Kuis de prei en paprika en snijd deze in fijn, verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak de groenten hierin aan. Kruid met peper en zout.
  6. Haal de groenten uit de pan en houd ze even apart. Voeg terug een scheutje olijfolie toe aan de pan.
  7. Snijd de kip in blokjes en bak deze mooi aan in de olijfolie. Voeg de groenten toe en houd warm in de pan.
  8. Voeg als de rijst gaar is en het vocht heeft opgenomen, de groenten en de kip toe en meng alles mooi onder elkaar.
  9. Snijd een handvol peterselie zeer fijn en meng dit onder de risotto.
  10. Dresseer in een diep bord en werk af met de geta en grof gemalen peper.
  11. Dien op.

This is a recipe by
Risotto met kip en geta
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.