Menu
Terug naar het overzicht

Risotto met asperges en spek

Het aspergeseizoen is er weer!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Kuis de sjalot, het teentje look en snipper beiden zeer fijn.
  2. Doe de fond in een kookpot en verwarm deze tot tegen het kookpunt.
  3. Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en look glazig, voeg alsook enkele fijngesneden takjes oregano toe.
  4. Voeg de rijst toe en stoof ook deze even kort mee.
  5. Voeg enkele lepels kippenfond toe tot de rijst onder staat en kook de rijst gaar op een zacht vuur. Zodra de rijst het vocht heeft opgenomen herhaal je dit proces. Roer geregeld zodat de rijst niet gaat aanzetten.
  6. Schil ondertussen de asperges, snijd ze fijn en kook deze kort in gezouten water. Giet ze af en houd apart.
  7. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie, bak hierin het spek mooi krokant.
  8. Controleer af en toe of de rijst gaar is.
  9. Voeg wanneer de rijst gaar is en het toegevoegde vocht is opgenomen een scheutje room, de asperges en het krokante spek toe, roer alles mooi door elkaar.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Dien op en werk af met enkele takjes oregano

This is a recipe by
Risotto met asperges en spek
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.