Menu
Terug naar het overzicht

Radiatori met mosselen, tomaat en basilicum

Lekker Italiaans. Heerlijk het hele jaar door.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
40 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Breng een kookpot met water en zout aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  3. Snipper de sjalot en het teentje look fijn, haal het middelste groene deel uit de look.
  4. Snijd de tomaat in 4 en verwijder de zaadlijsten, snijd de partjes tomaat in blokjes van 1 op 1 cm, houd apart.
  5. Was de mosselen 2 maal grondig en laat ze nadien even uitlekken.
  6. Pluk de blaadjes basilicum, rol ze in elkaar en snijd ze zeer fijn.
  7. Stoof de sjalot en look goed aan, voeg nadien de mosselen, basilicum en wat peper toe. Zet een deksel op de pot.
  8. Schud de mosselen af en toe op tot alle schelpen open zijn, haal van het vuur en voeg de tomaten toe.
  9. Voeg 1 soeplepel pastawater toe aan de mosselen en vermeng alles mooi.
  10. Giet de pasta af en voeg ook deze bij de mosselen, schud op zodat alle smaken mooi vermengd zijn.
  11. Dien op in een diep bord.

This is a recipe by
Radiatori met mosselen, tomaat en basilicum
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.