Menu
Terug naar het overzicht

Pastinaaksoep met tijm & truffel

Pastinaak is van vergeten groente aan het doorgroeien naar heerlijke wintergroente: lekker in soepen, ovenschotel en puree. Met deze pastinaaksoep gaan we nog een stapje verder door tijm en truffelolie toe te voegen.

Categorie
Feestdagen
This is some text inside of a div block.
Tijd
15 minuten + 30 minuten garen

Instructies

Bereiding

  1. Schil de pastinaak, kuis de ajuin en snijd de groenten in grove stukken.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot.
  3. Voeg de groenten toe en laat alles mooi stoven gedurende 5 minuten, niet kleuren.
  4. Voeg enkele takjes tijm toe.
  5. Kruid met peper en zout en voeg de groentenbouillon toe.
  6. Laat alles 30 minuten gaarkoken op een zacht vuur onder deksel.
  7. Mix de soep met behulp van een staafmixer of keukenrobot.
  8. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe indien nodig.
  9. Schep de soep uit en dresseer met enkele druppels truffelolie en verse tijmblaadjes.
  10. Dien op.

Originele Pastinaaksoep met truffelolie
This is a recipe by
Pastinaaksoep met tijm & truffel
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.