Menu
Terug naar het overzicht

Pasta vongole met courgette en kerstomaat

Pasta met heerlijke schelpjes

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verhit een kookpot met water en voeg een flinke snuif zout toe.
  2. Was de palourdes 3 maal in koud water.
  3. Snijd de courgette in brunoise en de tomaten overlangs in 2.
  4. Snipper de sjalot en look fijn. Voeg als het water kookt de pasta toe.
  5. Snijd in tussentijd enkele blaadjes peterselie zeer fijn en houd apart.
  6. Verhit een steelpan op het vuur met een scheutje olijfolie, laat de pan goed warm worden en voeg nadien de palourdes, de look en sjalot toe.
  7. Voeg de courgette en kerstomaat toe en stoof gaar tot de palourdes open zijn.
  8. Giet de pasta af, zet een kom onder het vergiet, zo kan je een deel van het pasta water opvangen.
  9. Voeg de pasta toe aan de palourdes, lepel er een 2tal lepels pasta water bij en een klontje boter, meng alles mooi onder elkaar en voeg tot slot de fijngesneden peterselie toe.
  10. Dien op.

This is a recipe by
Pasta vongole met courgette en kerstomaat
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.