Menu
Terug naar het overzicht

Papardelle carbonara

Natuurlijk mag een pasta carbonara niet ontbreken op het menu. Dit simpel maar heerlijk pasta gerecht is ondertussen even bekend als de klassieke spaghetti bolognaise, maar moet zeker niet onder doen.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  • Verhit een kookpot op het vuur met licht gezouten water
  • Scheid de eidooiers van het eiwit, we gebruiken enkel de dooiers. Meng de dooiers met de kaas en houd apart.
  • Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie, kook in tussentijd de pasta gaar.
  • Snijd een handvol peterselie zeer fijn en houd apart.
  • Giet de pasta af als deze gaar is, houd wat pastawater apart en meng dit met de eidooier en de kaas.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met het spek en haal de pan van het vuur, voeg het eimengsel toe aan de pasta en meng alles mooi onder elkaar. Voeg tot slot een klontje boter toe en laat ook dit smelten door de hitte van de pan.
  • Werk af met de peterselie en grof gemalen peper.
  • Dien op.

This is a recipe by
Papardelle carbonara
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.