Opgevulde courgette met paprika, quinoa & geitenkaas
Een vegetarisch gerecht waar zelfs vleeseters hun vingers van af likken. Lekker gezond en gevuld vol kraakverse producten van eigen bodem. Meer moet dat toch niet zijn?
Haal met behulp van een lepel de zaadlijsten uit de courgette en houd deze apart.
Besprenkel de courgette met enkele druppels olijfolie, peper en zout en gaar gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng ruim gezouten water aan de kook voor de quinoa en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schil in tussentijd de wortel en snijd deze in dezelfde grootte als de paprika. Hak ook het uitgeholde vruchtvlees van de courgette kort en houd apart.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie, stoof hierin de ajuin, paprika en de wortel beetgaar, voeg alsook enkele takjes rozemarijn en de gehakte courgette toe.
Giet de quinoa af en laat deze goed uitlekken.
Voeg als de groenten gaar zijn de uitgelekte quinoa toe, meng alles mooi door elkaar en kruid met peper en zout.
Vul de courgette op met deze vulling en werk af met enkele verkruimelde stukjes kaas.
Zet de courgette nog een 8 tal minuten in de oven tot de kaas licht gesmolten is.
Dien op.
This is a recipe by
Opgevulde courgette met paprika, quinoa & geitenkaas
Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.
Download nu de app!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.