Menu
Terug naar het overzicht

Mosselen met witte wijn en frietjes

Een op en top Belgisch gerechtje

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Zet de friteuse op 170 graden.
  2. Was de mosselen grondig. Spoel ze 3 maal onder stromend water, verwijder nadien de baard en het witte gedeelte op de schelp.
  3. Snijd de ui, selder en prei fijn en doe dit in een ruime kookpot, voeg enkele grof gemalen peperbollen toe.
  4. Voeg de mosselen toe, alsook een scheutje witte wijn en een teen look.
  5. Bak de frietjes goudbruin.
  6. Zet een deksel op de mosselen en zet de pot op een hevig vuur.
  7. Schud regelmatig met de kookpot zodat alle mosselen gelijktijdig open gaan.
  8. Haal de frietjes uit het vet, schud ze op en kruid met een snuifje zout
  9. Controleer of de mosselen allemaal open zijn.
  10. Schep de mosselen samen met flink wat groenten in een diep bord.
  11. Zorg apart voor wat frietjes en mayonaise.
  12. Dien op.

This is a recipe by
Mosselen met witte wijn en frietjes
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.