Menu
Terug naar het overzicht

Mini bloemkool met grijze garnaal en mousselinesaus

Een goddelijk vegetarisch gerecht dat je nog nooit hebt geprobeerd! Hoewel het de typische bloemkoolsmaak heeft, is hij toch net iets milder én aangenaam bitter.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  • Kuis de bloemkolen op maar houd ze op z'n geheel.
  • Verhit een kookpot met ruim gezouten water.
  • Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een steelpan. Roer dit los van het vuur. Het eiwit gebruiken we niet.
  • Voeg 1.5 eidopje witte wijn toe.
  • Kook in tussentijd de bloemkolen gaar.
  • Zet de steelpan op een matig vuur, verwarm onder voortdurend kloppen het eimengsel op tot er een mooie schuimige massa ontstaat.
  • Voeg nadien, als de massa in volume verdubbeld is de boter toe maar blijf kloppen.
  • Haal de saus van het vuur.
  • Kruid met peper en zout en verfris met enkele druppels citroensap.
  • Haal de bloemkolen uit het water en laat ze even uitlekken. Giet het vocht weg en voeg een scheutje olijfolie toe aan de kookpot.
  • Stoof de lamsoor hier kort in aan en kruid met peper.
  • Dresseer de lamsoor in een diep bord en leg hierop de bloemkool. Dresseer de mousselinesaus over de bloemkool en bestrooi rijkelijk met de garnalen. Werk af met enkele takjes peterselie.
  • Dien op.

This is a recipe by
Mini bloemkool met grijze garnaal en mousselinesaus
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.