Menu
Terug naar het overzicht

Kervelsoep met witte pens

Ideaal als lunch of als voorgerecht!

Categorie
Soepen
This is some text inside of a div block.
Tijd
35 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Kuis de ajuin en snijd in grove stukken.
  2. Snijd de prei overlangs in 2, verwijder de buitenste bladeren en was grondig, snijd nadien grof.
  3. Trek enkele stengels selder los en was ze grondig, snijd ook deze in grove stukken.
  4. Verhit een klont boter in een stoofpot en stoof hierin de ajuin, prei en selder, laat niet kleuren.
  5. Voeg als de groenten mooi glazig gestoofd zijn de bouillon toe en laat rustig gaarkoken onder deksel gedurende 20-25 minuten.
  6. Snijd in tussentijd de pens in schijfjes van +/- 1cm.
  7. Verhit een pan met een klontje boter, voeg als de boter gesmolten is de pens toe en bak deze mooi goudbruin langs beide kanten op een zacht vuur. Houd nadien warm in de pan.
  8. Controleer na 20 minuten de soep, mix als de groenten gaar zijn en voeg tijdens het mixen de kervel toe, we doen dit pas op het einde zodat de soep mooi groen blijft. Kruid af met peper en zout.
  9. Leg de stukjes pens speels in een soepbord en dresseer hierlangs de soep.
  10. Dien op.

This is a recipe by
Kervelsoep met witte pens
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.