Menu
Terug naar het overzicht

Kalfsgebraad met mosterdsaus en pomme nature

Zo maak je het lekkerste kalfsgebraad!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
50 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit een klont boter op het vuur.
  3. Bak het kalfsgebraad goudbruin langs elke kant, voeg enkele takjes salie en een teentje look toe en laat mee bakken.
  4. Leg het gebraad in een ovenschaal en lepels er enkele lepels van de gesmolten boter over.
  5. Leg de look en salie ook mee in de ovenschaal.
  6. Voeg de rundsfond toe aan de pan en laat het 1/3 inkoken.
  7. Zet het gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Kuis in tussentijd de knolselder, wortel en sjalot op, snijd vervolgens in brunoise en houd even apart.
  9. Maak mooie aardappeltonnetjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
  10. Stoof de sjalot, wortel en knolselder beetgaar in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
  11. Voeg een eetlepel mosterd toe aan de ingekookte rundsfond.
  12. Snijd enkele takjes peterselie fijn en houd apart.
  13. Haal als de aardappelen gaar zijn het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder zilverpapier.
  14. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes en dresseer op bord, leg daarnaast de natuuraardappelen en strooi er wat fijngesneden peterselie over.
  15. Dresseer de wortel en knolselder ernaast en lepel enkele lepels saus over het vlees.
  16. Dien op.

This is a recipe by
Kalfsgebraad met mosterdsaus en pomme nature
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.