Menu
Terug naar het overzicht

Kalfsfricassee met natuuraardappelen

Er gaat niets boven zelfgemaakte kalfsfricassee!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
50 minuten

Instructies

  1. Snijd een halve wortel, een halve stengel selder en de helft van de prei in grove stukken.
  2. Voeg hierbij het kalfsblanket en de gevogeltefond toe, alsook de rozemarijn en het laurierblad.
  3. Kook het kalfsblanket gaar op een middelhoog vuur onder deksel. Het vlees moet volledig gaar zijn maar mag net niet uit elkaar vallen (stoofvlees).
  4. Rol in tussentijd balletjes van het kalfsgehakt en kook deze in gezouten water, giet af en houd apart.
  5. Snijd de overige groenten (1.5 selder, 1.5 wortel, 0.5 prei) in kleine gelijke stukken en kook ook deze gaar in gezouten water, giet ze af, en houd ze apart bij de gehaktballetjes.
  6. Controleer of het vlees gaar is.
  7. Als het vlees gaar is, giet je het af maar houd het kookvocht bij.
  8. Doe het kookvocht in een kookpot en kook dit voor 1/3 in, voeg 200 ml room toe, kruid af met peper en zout en laat dit nog even kort inkoken.
  9. Meng in tussentijd 2 dooiers met de overige room in een apart kommetje (liaison).
  10. Schil de aardappelen en kook deze in gezouten water.
  11. Voeg in tussentijd de gehaktballetjes, de fijngesneden groenten en het kalfsblanket toe aan de saus. (De groenten waar het kalfsblanket in heeft gekookt voegen we niet meer toe aan de saus)
  12. Roer alles mooi door elkaar en houd warm op een zacht vuur.
  13. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
  14. Voeg net voor het opdienen de liaison toe aan de saus met het vlees en roer een laatste keer mooi door elkaar, laat het geheel nu niet meer koken!
  15. Fris het geheel eventueel op met enkele druppels citroensap.
  16. Dien de kalfsfricassee op met de natuuraardappelen en werk af met enkele takjes peterselie.

This is a recipe by
Kalfsfricassee met natuuraardappelen
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.