Menu
Terug naar het overzicht

Hespenrolletjes met witloof en kaassaus

Op en top Belgisch!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
40 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Verhit een kookpot met water op het vuur en voeg wat zout toe.
  3. Kook het witloof gaar gedurende 4 à 5 minuten.
  4. Schil in tussentijd de aardappelen en kook ook deze gaar in licht gezouten water.
  5. Giet het witloof af en laat het uitlekken.
  6. Giet vervolgens ook de aardappelen af en maak er met behulp van een pureestamper een smeuïge puree van. Voeg wat melk en boter toe, kruid met peper en zout.
  7. Verhit 20 gram boter in een steelpan en laat dit op een middelhoog vuur smelten.
  8. Voeg nadien de 20 gram bloem toe en roer met een klopper.
  9. Als je de geur van koekjes ruikt, voeg je de 350 ml melk toe, blijf rustig kloppen en laat de boter en bloem hun binding afgeven.
  10. Na voortdurend kloppen gedurende enkele minuten zal je een mooie gladde saus krijgen. Voeg eventueel wat extra melk toe als de saus te dik is.
  11. Voeg 100 gram gemalen kaas toe en laat dit zacht smelten in de warme bechamelsaus.
  12. Houd de saus apart en houd ook de puree warm op een zacht vuur.
  13. Rol de stronken witloof in de hesp en leg ze nadien in een ovenschaal.
  14. Oversaus ze met de kaassaus en bestrooi ze nadien met nog wat extra kaas.
  15. Gratineer het geheel gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  16. Dien op.

This is a recipe by
Hespenrolletjes met witloof en kaassaus
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.