Menu
Terug naar het overzicht

Gevulde aardappel met knolseldersaus en gebrande bloemkool.

Want er moet niet altijd vlees op tafel zijn. Simpel, lekker én vegetarisch. Het beste van 3 werelden. Dit smakelijke vegetarisch recept zet de aardappel in de spotlight. Voeg daar nog wat romige knolseldersaus en gebrande bloemkool aan toe en dit gerecht zal de ster op tafel zijn.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
60 minuten

Instructies

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Was de aardappelen grondig en prik er enkele gaatjes in met behulp van een vork of een mes.
  • Leg ze in een ovenschaal en gaar ze gedurende 40-45 minuten tot de binnekant zacht is en de buitenkant licht krokant is geworden.
  • Kuis in tussentijd de knolselder, verwijder de buitenste schil en snijd het witte gedeelte in grove stukken.
  • Kook de knolselder gaar in de groentenbouillon.
  • Giet de knolselder af als deze door en door gaar is maar houd het kookvocht bij !
  • Mix de knolselder samen met enkele soeplepels kookvocht en een scheutje room tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg wat kookvocht en room toe als de saus nog te dik is. Kruid met peper en zout en houd apart.
  • Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en besprenkel deze met enkele druppels olijfolie.
  • Brand ze met behulp van een gasbrander (crème brûlée brander) tot ze licht gebrand zijn. Kruid met peper en zout. (Je kan ze ook gedurende 5 minuten in de oven plaatsen, let er dan wel op dat de oven op grillstand staat).
  • Haal na 45 minuten de aardappelen uit de oven, snijd ze overlangs door en verwijder voorzichtig het binnenste van de aardappel met een lepel.
  • Zet de oven af maar leg de schil van de aardappel en de bloemkoolroosjes samen in een ovenschaal en zet ze in de oven, zo kan je ze warm houden.
  • Voeg enkele lepels knolseldersaus toe aan het uitgehaalde vruchtvlees van de aardappel en maak er een smeuïge puree van, voeg eventueel wat peper en zout toe indien nodig.
  • Haal de aardappelschillen uit de oven en vul deze op met de smeuïge puree, lepel er enkele lepels knolseldersaus over en dresseer de gebrande bloemkoolroosjes hierop.
  • Werk af met takjes verse kervel.
  • Dien op.

This is a recipe by
Gevulde aardappel met knolseldersaus en gebrande bloemkool.
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.