Menu
Terug naar het overzicht

Geschroeide pluma met geblakerde groenten en chimichurri

Van dit heerlijke stukje vlees kun je blijven eten. Dit zuiders hoofdgerecht brengt je helemaal naar warmere oorden. De mengeling van kruiden brengt een explosie van smaken in je mond. Voeg daar nog wat courgette en de malse pluma aan toe en het is een waar festijn op je bord!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn, doe hetzelfde met de look en kneus deze daarna even met behulp van het mes (je kan ook een lookpers gebruiken).
  2. Strip alle kruiden en was ze grondig zodat al het overtollige zand verwijderd is.
  3. Snijd en hak nadien de kruiden mooi fijn, de bedoeling is dat we een vinaigrette krijgen met daarin de gehakte kruiden.
  4. Doe de kruiden samen met de look en sjalot in een kom, voeg hier de olijfolie, mosterd, peper en zout en enkele druppels citroensap aan toe. Meng goed door elkaar en houd apart.
  5. Verhit een pan op het vuur met weinig olijfolie.
  6. Kuis de venkel door de onder en bovenkant af te snijden, we houden het grote witte gedeelte over.
    Snijd dit in 4 en verwijder de kern, snijd nu de venkel in julienne.
  7. Bak de pluma mooi krokant gedurende 2 minuten langs elke kant. ('s zomers kan je dit vlees ook perfect op de barbecue grillen)
  8. Kuis in tussentijd de courgette en snijd deze in ongeveer dezelfde grootte als de venkel.
  9. Verhit een steelpan met een scheutje olijfolie op een hoog vuur. Laat deze goed warm worden, voeg de venkel toe. Laat de venkel kleuren en voeg nadien de courgette toe.
  10. Kruid de groenten met peper en zout en controleer of ze beetgaar zijn.
  11. Haal het vlees uit de pan, kruid het met peper en zout en snijd het in dunne plakjes. ' Tranches '
  12. Dresseer onderaan op het bord de groenten, daarop enkele plakjes vlees en werk tenslotte af met de chimichurri.
  13. Dien op.

This is a recipe by
Geschroeide pluma met geblakerde groenten en chimichurri
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.