Menu
Terug naar het overzicht

Geschroeide octopus met gebrande avocado en edamame salade

Een culinaire topper waar je altijd mee scoort!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  • Laat de octopus-tentakels 1 dag van tevoren ontdooien.
  • Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
  • Ontdoe de avocado van de schil en de pit, snijd de avocado nadien in grove stukken. Besprenkel met olijfolie.
  • Dep de octopus goed droog, leg deze nadien in de hete pan.
  • Snijd in tussentijd de kerstomaten in 2 en doe ze in een mengkom, voeg wat peper, zout en olijfolie toe. Houd apart.
  • Bak de octopus gedurende 2 minuten langs elke kant. Voeg de laatste 2 minuten de look en rozemarijn toe.
  • Neem een diep bord om te dresseren, leg onderaan wat van de edamame salade en de gemarineerde kerstomaten.
  • Brand de avocado kort met behulp van een gasbrander en dresseer deze nadien ook in het bord.
  • Meng wat van de olijftapenade met de mayonaise en enkele druppels limoensap. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
  • Snijd de octopus in schijfjes en dresseer op bord.
  • Werk tot slot de salade af met enkele lepels van de olijfmayonaise, koriander en wat olijfolie.
  • Dien op.

This is a recipe by
Geschroeide octopus met gebrande avocado en edamame salade
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.