Menu
Terug naar het overzicht

Gepocheerde peer, coffee granola en salted caramel

Dit gezond dessert past perfect voor tijdens de koudere dagen. Gepocheerde peer is ideaal tijdens de herfst en winter. Een simpel maar heerlijk gerecht!

Categorie
Desserten
This is some text inside of a div block.
Tijd
20 minuten

Instructies

  • Haal het ijs 15 minuten van tevoren uit de diepvries zodat het mooi schepbaar is.
  • Doe de suiker en het water in een steelpan en laat dit kort even doorkoken zodat al de suiker is opgelost (suikersiroop). Houd dit nadien warm, tegen het kookpunt.
  • Schil de peer, snijd ze in 4 en verwijder het klokhuis.
  • Voeg de peer toe aan het suikerwater, laat de peer gedurende 1 minuut koken en zet nadien het vuur af maar laat de peer wel nog in het water liggen.
  • Voeg het sap van 1 limoen toe.
  • Klop de room lobbig op en houd apart.
  • Haal de peren uit het suikerwater en laat ze even uitlekken op een keukenpapier.
  • Dresseer de stukken peer speels in het bord, schep hierop een bol van het ijs, daarnaast de lobbig opgeslagen room en werk af met de coffee granola.
  • Rasp nog wat limoen zeste over het geheel.
  • Dien op.

This is a recipe by
Gepocheerde peer, coffee granola en salted caramel
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.