Menu
Terug naar het overzicht

Gemarineerde perzik met roomijs van Antwerpse handjes

Een goddelijk zomers dessert dat een frisse wind is in je mond. De Antwerpse handjes geven het nog een extra lokale heerlijke toets.

Categorie
Desserten
This is some text inside of a div block.
Tijd
15 minuten

Instructies

Bereiding

  • Kook de suiker samen met het water op in een kleine steelpan. Haal van het vuur en voeg de munt, in stukjes gesneden gember en een 6 tal citroenzestes toe.
  • Dek af met plasticfolie en laat het 5 minuten infuseren.
  • Snijd de perzik in 4 en verwijder de pit. Snijd elk partje in 5 en doe ze in een schaal.
  • Verwijder de plasticfolie en giet de infusie op de in partjes gesneden perzik. Laat dit gedurende 10 minuten infuseren.
  • Haal de perzik uit de marinade en dresseer in een diep bord.
  • Leg de gemarineerde takjes munt er bij. Schep in het midden van het bord een bol handjesijs.
  • Breek de amandelnoten zodat ze iets fijner zijn, strooi ze nadien over het ijs.
  • Voeg tot slot nog enkele eetlepels van de marinade toe.
  • Dien op.

This is a recipe by
Gemarineerde perzik met roomijs van Antwerpse handjes
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.