Menu
Terug naar het overzicht

Gemarineerde oesters met zure room en komkommer

Tegen een oester of twee zeggen we geen nee! Deze gemarineerde toppers zijn een echte hit op elk etentje. Serveer er nog een glaasje ijskoude champagne bij en je hebt een heus feestmaal. De zure room en komkommer geven er de perfecte frisse toets aan. Slurpen maar!

Categorie
Voorgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
15 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Steek de oesters open met behulp van een oestermes en handdoek. (Eventueel kan je de handdoek ook vervangen door een bijpassende oesterhouder)
  2. Giet het overtollig oestervocht weg en haal de oester uit de schelp. Leg ze even droog op een stukje keukenpapier.
  3. Spoel de schelp van de oester uit en dep droog. Deze vullen we nadien terug op.
  4. Snijd de komkommer zeer fijn en houd 30 gram apart. Meng de overschot met de fijn gesneden sjalot. Meng er nadien peper, zout en zure room onder, let wel op met zout!
  5. Leg onderaan de schelp enkele fijne blokjes gesneden komkommer. Leg daarop de oester.
  6. Dresseer nu op de oester het garnituur met zure room en werk af met enkele takjes jonge kervel.
  7. Neem een diep bord en leg onderaan wat zeewier of zeezout. Leg hierop de oesters, zo blijven ze mooi stabiel liggen.
  8. Dien op met een glaasje champagne.

This is a recipe by
Gemarineerde oesters met zure room en komkommer
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.