Menu
Terug naar het overzicht

Gemarineerde lamscarré met rijst en basilicum-muntsaus

Een hemels vleesgerecht gemaakt met het meest bekende stukje van het lam. De basilicim-muntsaus brengt een verfrissende wind in het gerecht waardoor je er niet van gaat kunnen afblijven. Een winner tijdens elk etentje!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
40 minuten

Instructies

Bereiding

De groenten en saus

  1. Snipper de sjalot en 1 teen look fijn, verwijder het binnenste gedeelte van de look en kneus de look daarna mooi fijn. Dit kan ook met behulp van een lookpers.
  2. Pluk de takjes munt, leg deze op elkaar, rol ze op en snipper ze nadien fijn.
  3. Stoof de sjalot, look en munt aan in weinig olijfolie, voeg een halve koffielepel honing toe en nadien de fond. Laat dit geheel op een zacht vuur inkoken.
  4. Breng water aan de kook met een flinke snuif zout.
  5. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Giet de rijst af als deze gaar is en laat het builtje nadien nog even uitlekken.
  7. Verhit een klont boter in een pan en bak de bloemkoolroosjes goed aan. Deze mogen een beetje gekleurd zijn. Kruid met peper en zout en bak ze tot ze beetgaar zijn.
  8. Voeg nadien de pompoenblokjes toe en bak deze ook kort mee.
  9. Voeg de rijst toe en meng alles goed onder elkaar, zet het vuur zachter, kruid met peper en zout en houd warm.
  10. Proef van de saus en voeg eventueel peper en zout toe indien nodig.

Het vlees

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Verhit een pan en laat deze goed warm worden, voeg een scheutje olijfolie toe.
  3. Kleur het lamsvlees goed aan langs alle kanten op een hevig vuur. Let op, aankleuren maar niet verder laten garen.
  4. Voeg als het lamsvlees is aangekleurd een flinke klont boter, de rozemarijn en de overige gekneusde teen look toe.
  5. Oversaus het lamsvlees enkele keren met de ondertussen gesmolten boter en leg de rozemarijn en look op het vlees.
  6. Gaar het vlees gedurende 12 minuten verder in de oven.
  7. Laat het vlees 2 minuten rusten op de snijplank.

Dresseren

  1. Dresseer de rijstmengeling met bloemkool en pompen onderaan op een groot bord.
  2. Snijd de lamscarré in 2 en leg deze op de rijst, oversaus het lamsvlees maar overdrijf niet (we geven apart nog wat extra saus)
  3. Werk af met weinig grof zeezout en grof gemalen peper.
  4. Voeg enkele kleine takjes munt toe.
  5. Dien op.

This is a recipe by
Gemarineerde lamscarré met rijst en basilicum-muntsaus
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.