Menu
Terug naar het overzicht

Gegrilde pluma met gevulde puntpaprika en pistou

Dit pluimvormig smaakvol stukje vlees is erg sappig en mals. Geniet!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snijd de puntpaprika overlangs door, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Snijd de courgette, wortel en ui in fijne brunoise.
  4. Zet de puntpaprika gedurende 7 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Stoof in tussentijd de ui, wortel en courgette aan in een scheutje olijfolie.
  6. Kruid met peper en zout en voeg de meegeleverde tomatensaus toe aan de groentenmengeling.
  7. Verwarm de grillpan op een middelhoog vuur.
  8. Haal de paprika uit de oven en vul ze op met de tomaten-groentenmengeling, leg ze terug in de ovenschaal.
  9. Gril de pluma gedurende 3 minuten langs elke kant.
  10. Zet de paprika gedurende 5 minuten in de oven.
  11. Kuis in tussentijd een teentje look en doe deze in een maatbeker samen met 100 gram basilicum.
  12. Voeg 75 gram olijfolie toe en mix dit tot een egale massa met behulp van een staafmixer.
  13. Snijd de pluma in dunne plakjes ' tranches ' en dresseer op het bord. Voeg de zoete paprika toe en druppel er enkele lepels pistou over.
  14. Dien op.

This is a recipe by
Gegrilde pluma met gevulde puntpaprika en pistou
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.