Menu
Terug naar het overzicht

Gebakken zwaardvis ' putanesca ' met tagliatelle

Dit stevige vis geeft je unieke smaken. Het Italiaanse recept zal je laten smullen zoals je nog nooit ervoor hebt gedaan.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten

Instructies

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 130°C.
  • Snijd de tomaat in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd de partjes nadien in brunoise.
  • Hak de kappers zeer fijn, alsook de peterselie.
  • Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
  • Bak de zwaardvis gedurende 3 minuten langs elke kant.
  • Voeg een teentje look en enkele takjes tijm toe. Laat mee bakken.
  • Verhit een steelpan met water en een snuifje zout.
  • Haal de zwaardvis uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Houd warm in de voorverwarmde oven.
  • Stoof de tomaat, kappers en olijftapenade aan in de pan waar de zwaardvis in gebakken is, Voeg nog flink wat olijfolie toe zodat we een saus met garnituur van tomaat en kappers verkrijgen.
  • Kook de pasta gaar in het gezouten water.
  • Kneus in tussentijd de look fijn.
  • Giet de pasta vervolgens af als deze gaar is.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe in dezelfde steelpan en bak de peterselie met de look hier mooi in aan.
  • Voeg de pasta toe en meng onder elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Leg de zwaardvis op bord, dresseer de pasta erlangs en lepel de vinaigrette rijkelijk over de vis.
  • Dien op.

This is a recipe by
Gebakken zwaardvis ' putanesca ' met tagliatelle
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.