Menu
Terug naar het overzicht

Filet van hert met aardappelmousseline & chips van schorseneer

Een feestelijk hoofdgerecht om duimen en vingers bij af te likken.

Categorie
Feestdagen
This is some text inside of a div block.
Tijd
45 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Zet een steelpan op het vuur met licht gezouten water. Breng aan de kook.
  2. Voeg de spruitjes toe en kook deze beetgaar.
  3. Schil in tussentijd de aardappelen en kook ook deze gaar in licht gezouten water.
  4. Haal de spruiten uit het water en verfris ze meteen in ijskoud water, doe het water niet weg, hier gaan we vervolgens de sjalot in koken.
  5. Haal de pel van de sjalot er niet af, we koken ze dus op z'n geheel.
  6. Snijd onderaan de spruitjes een klein deeltje af waardoor de blaadjes los komen te zitten. Haal de blaadjes verder uit elkaar en houd deze apart.
  7. Verhit een pan op het vuur met een klontje boter en een scheutje olijfolie.
  8. Bak het vlees mooi goudbruin langs elke kant als de boter goudbruin is.
  9. Voeg wat tijm en een teentje look toe.
  10. Haal vervolgens het vlees uit de pan en leg dit in een ovenschaal.
  11. Giet de aardappelen af en maak een lopende, smeuïge puree met behulp van de room en melk.
  12. Verwarm de friteuse op 170°C
  13. Was de schorseneren zeer grondig maar schil ze niet.
  14. Snijd ze vervolgens zo fijn mogelijk en frituur ze tot goudbruin. Controleer dit goed, dit gaat snel. Houd ze apart.
  15. Schuif het vlees in de oven en gaar verder gedurende 15 minuten.
  16. Haal de sjalot uit het water, snijd deze overlangs door en bak mooi krokant in de pan, gebruik geen vetstof.
  17. Haal het vlees uit de oven, laat het 5 minuten rusten en snijd het vervolgens in dunne plakjes (Tranches)
  18. Leg dit op bord, dresseer nadien de mousseline en de sjalot.
  19. Werk tot slot af met de spruitjes en de chips van schorseneer.
  20. Dien op.

This is a recipe by
Filet van hert met aardappelmousseline & chips van schorseneer
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.