Menu
Terug naar het overzicht

Côte à l'os met al zijn garnituren

Oedslach côte à l'os, een ode aan Hendrick Dierendonck zijn vader.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
60 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 70°C
  2. Leg het vlees in een ovenschaal en zet het gedurende 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwarm de friteuse voor op 170°C
  4. Snijd in tussentijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadlijsten. Doe ze nadien in een mengkom en voeg daar de fijngesneden lente ui aan toe. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Houd apart.
  5. Was de kropsla, doe deze nadien ook in een mengkom.
  6. Meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel water en maak er een dressing van. Besprenkel deze over de kropsla en houd apart.
  7. Zet een pan op het vuur met een klontje boter.
  8. Voeg als de boter goudbruin is het vlees toe en bak dit gedurende 2-3 tal minuten langs elke kant. Voeg de rozemarijn en look toe en laat mee bakken.
  9. Bak de frietjes.
  10. Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten in de oven (70°C)
  11. Dresser de tomatensla en kropsla in een aparte kom.
  12. Doe hetzelfde met de frietjes en werk af met een lepel van de verse mayonaise.
  13. Haal het vlees uit de oven en snijd het in dunne plakjes (Tranches).
  14. Dresseer het vlees op bord, werk af met flink wat zeezout.
  15. Dien op.

This is a recipe by
Côte à l'os met al zijn garnituren
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.