Menu
Terug naar het overzicht

Conchiglie met black tiger scampi, basilicum en trostomaat

Scampi’s met pasta zijn een ware match made in heaven. Dit lekker Italiaans gerecht heb je in no-time klaar en zit boordevol hemelse smaken. Perfect voor wanneer je even in Italië wil wanen. Kleine tip: dit pastagerecht kun je ook perfect serveren als pastasalade!

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  1. Haal de scampi's uit en leg ze als ze diepgevroren zijn eventueel in koud water.
  2. Breng ruim gezouten water aan de kook.
  3. Snipper de sjalot fijn, doe nadien hetzelfde met de look en kneus deze even kort met behulp van het mes (je kan ook een lookpers gebruiken).
  4. Verwijder het groene steeltje van de trostomaat, was en snijd ze overlangs in 2.
  5. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Trek een 8 tal blaadjes basilicum van het grote steeltje en rol deze vervolgens in elkaar, snijd de basilicum nu mooi fijn en houd apart.
  7. Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en leg ze nadien droog op een keukenpapier.
  8. Snijd de scampi's in 3. Zet een pan op het vuur en voeg een klontje boter toe, bak de scampi's kort maar krachtig en haal ze nadien terug uit de pan, houd ze apart in een bord.
  9. Bak de sjalot, look en basilicum in dezelfde pan van de scampi's en voeg wanneer de sjalot en look glazig zijn de tomaten toe. Bak even kort mee, voeg een 4 tal soeplepels pasta-water en een flinke klont boter toe, laat dit op een laag vuur inkoken, dit wordt de saus.
  10. Giet de pasta af, zet onder het vergiet een klein recipiënt en vang wat pasta-water op.
  11. Voeg de scampi's toe aan de pan met tomaten en meng mooi door elkaar, het pasta-water en de boter zijn ondertussen goed vermengd.
  12. Voeg de pasta toe en meng alles goed door elkaar, als de pasta wat te droog lijkt, voeg dan gerust nog wat pasta-water toe. kruid met peper en zout.
  13. Werk af met enkele druppels limoensap.
  14. Dresseer de pasta in een diep bord en werk af met weinig olijfolie, wat rasp van de limoen en enkele blaadjes basilicum.
  15. Dien op.

This is a recipe by
Conchiglie met black tiger scampi, basilicum en trostomaat
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.