Menu
Terug naar het overzicht

Collapsed Pavlova

Deze zoete lekkernij is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova en is uitgegroeid tot een klassieker. Perfect voor wanneer je geen te zwaar dessert op tafel wilt presenteren aan je gasten, maar toch zo goed mogelijk wil genieten. Dit pavlova recept zit boordevol fruit en ander lekkers. Perfect tijdens zomerse dagen of in het najaar wanneer je het zonnetje in huis wilt halen!

Categorie
Desserten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten + 90 minuten oven

Instructies

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 110°C
  2. Kook 100 gram suiker met 50 ml water kort op zodat al de suiker is opgelost.
  3. Voeg dit toe aan 125 gram frambozen.
  4. Mix met behulp van een staafmixer of keukenblender en laat afkoelen.
  5. Scheid 3 eiwitten en doe ze in een mengkom.
  6. Voeg hierbij een snuifje zout en klop stijf met behulp van een klopper. Voeg geleidelijk de resterende 100 gram suiker toe en klop het eiwit verder stijf tot de suiker is opgelost.
  7. Spatel tot slot de poedersuiker onder het eiwitmengsel.
  8. Schep kleine hoopjes van het eiwitmengsel op een bakpapier en schuif dit in de oven.
  9. Droog de meringue gedurende 1 à 2 uur in de voorverwarmde oven.
  10. Snijd in tussentijd de aardbeien in 4 en dresseer deze, samen met enkele frambozen en blauwe bessen in een diepe kom.
  11. Lepel er enkele lepels van de frambozencoulis over.
  12. Haal de meringue uit de oven en ga er enkele malen grof met het mes door, werk tot slot het dessert hiermee af.
  13. Dien op met enkele takjes munt.

This is a recipe by
Collapsed Pavlova
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.