Menu
Terug naar het overzicht

Carpaccio van bloedappelsien met muntvinaigrette

Een carpaccio hoeft niet altijd van rundvlees te zijn. Dit makkelijk recept kun je serveren onder de 15 minuten en heb je amper ingrediënten voor nodig! Een gezond dessert dat calorie- en koolhydraatarm is. Hemels in smaak en guilt-free! Beter hoeft het niet te worden, toch?

Categorie
Desserten
This is some text inside of a div block.
Tijd
15 minuten

Instructies

Bereiding

De carpaccio

  1. Snijd het bovenste en onderste gedeelte van de bloedappelsien.
  2. Snijd nu de schil er voorzichtig af zodat je enkel nog het vruchtvlees overhoud (peler à vif)
  3. Snijd het overgehouden vruchtvlees in dunne plakjes (carpaccio) en houd apart.

De vinaigrette

  1. Kook het water met de suiker op, voeg hier het sap van 1 limoen, de fijngesneden gember, peper en enkele takjes munt aan toe, dek af en laat dit volledig afkoelen.
  2. Zeef de vinaigrette voor gebruik.

Dresseren

  1. Leg de dunne plakjes bloedappelsien trapsgewijs op een bord.
  2. Snijd enkele takjes munt zeer fijn en dresseer deze op de carpaccio.
  3. Lepel net voor het dresseren enkele druppels van de vinaigrette over de carpaccio.

This is a recipe by
Carpaccio van bloedappelsien met muntvinaigrette
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.