Verhit een kookpot op het water, breng het water aan de kook, voeg de eieren toe en zet een timer van 4 minuten.
Giet de eieren af en spoel ze onder koud water. Houd apart
Snijd het maïsbrood in dobbelstenen en verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
Bak de ontbeende kippendijen aan op de velkant gedurende 5 à 7 minuten. Voeg het maïsbrood toe en bak tot deze mooi krokant zijn. Draai in tussentijd de kippendijen om.
Maak de ceasar dressing, neem 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en 1 lepel mosterd. Meng dit en voeg eventueel nog wat mosterd toe naar smaak.
Kruid met peper en zout.
Snijd vervolgens de ijsbergsla fijn en houd apart. Pel de eieren.
Dresseer de ijsbergsla onderaan een bord en voeg wat olijfolie en peper en zout toe. Dresseer vervolgens de eieren en de ansjovisfilets. Druppel al enkele lepels saus over de sla.
Haal de kip en de broodcroutons uit de pan en kruid met peper en zout.
Voeg enkele croutons toe en snijd de kip in dunne reepjes. Dresseer op de salade.
Werk het geheel af met de ceasar dressing en grof gemalen peper.
Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.
Download nu de app!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.