Menu
Terug naar het overzicht

Bloemkoolsoep met spekblokjes & peterselie

Een klassiek soep recept gemaakt van bloemkool van Belgische bodem. Bak nog wat sappige spekblokjes en voeg er ook nog wat kraakverse peterselie aan toe en je hebt een topper in je bord. Ideaal tijdens de grijze dagen en om bij op te warmen.

Categorie
Soepen
This is some text inside of a div block.
Tijd
20 minuten + 20 minuten garen

Instructies

Bereiding

  1. Snijd het onderste deel van de bloemkool eraf en verwijder de buitenste bladeren.
  2. Neem de helft van de bloemkool en snijd deze in grove stukken.
  3. Pel de ajuinen en snijd ook deze in grove stukken.
  4. Verhit een pot met olijfolie of boter op het vuur en voeg de groenten toe, stoof kort en voeg nadien de look en tijm toe.
  5. Voeg de groentenbouillon, peper en zout toe en laat de soep gedurende 20 minuten onder deksel gaarkoken op middelhoog vuur.
  6. Verhit in tussentijd een droge pan op het vuur en voeg hier de spekblokjes aan toe, we gebruiken geen vetstof dus.
  7. Bak het spek krokant in tussentijd dat de soep verder kookt.
  8. Mix de soep als de groenten gaar zijn, proef en kruid eventueel bij met peper (let op met zout want de spekblokjes zijn ook al zout).
  9. Neem een soepkom, dresseer enkele lepels bloemkoolsoep, werk af met de krokante spekblokjes en voeg enkele druppels olie toe die in de pan van het spek liggen.
  10. Dien op.

This is a recipe by
Bloemkoolsoep met spekblokjes & peterselie
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.