Menu
Terug naar het overzicht

Bloemkoolsoep met croutons van zuurdesem en gebrande roosjes

Een heerlijke wintersoep

Categorie
Soepen
This is some text inside of a div block.
Tijd
25 minuten + 45 minuten garen

Instructies

De garnituur

  1. Verhit de oven voor op 200 graden (grillstand).
  2. Neem de apart gehouden bloemkoolroosjes, leg deze in een ovenschaal met wat olijfolie.
  3. Snijd het zuurdesembrood in croutons van 1cm en lege deze mee in de ovenschaal.
  4. Meng met de olijfolie en kruid met peper en zout
  5. Zet de roosjes en croutons gedurende 8-10 minuten in de oven tot ze wat gekleurd zijn. Houd apart

De bloemkoolsoep

  1. Maak een kruidenbundeltje van de kruiden (tijm, peterselie en laurier). Doe dit handig met behulp van een bindkoord of doe het eventueel in een theezakje.
  2. Snijd de ajuin in grove stukken, verhit een klont boter in een stoofpot en voeg de ajuin toe.
  3. Kuis ondertussen de bloemkool op en snijd deze in grove stukken. Doe dit ook met de prei en selder,  laat mee stoven (niet kleuren).
  4. Bevochtig de groenten met de bouillon en voeg alsook het kruidenbundeltje toe.
  5. Laat gaarkoken onder deksel gedurende ongeveer 45 minuten.
  6. Mix de soep met een scheutje room en kruid met peper en zout, proef en laat nadien nog even doorkoken.
  7. Mix de soep nog even kort nadat ze heeft doorgekookt.

De afwerking

  1. Schep de soep in een kom.
  2. Voeg enkele van de bloemkoolroosjes en croutons toe en werk af met enkele druppels olijfolie.
  3. Dien op.
This is a recipe by
Bloemkoolsoep met croutons van zuurdesem en gebrande roosjes
View all my recipes
Recipe Tags:

No items found.

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.