Menu
Terug naar het overzicht

Balletjes in tomatensaus met boterbonen en pomme nature

Nog een Vlaamse klassieker die je regelmatig in de potten terugvindt in de keuken. Perfect voor wanneer je zin hebt in wat comfortfood, maar ook wanneer je gewoon een lekkere, maar snelle maaltijd op tafel wil toveren.

Categorie
Hoofdgerechten
This is some text inside of a div block.
Tijd
30 minuten

Instructies

Bereiding

  • Verhit een kookpot op het vuur met licht gezouten water.
  • Kuis de boterbonen en snijd ze in 2. Kook ze kort in het licht gezouten water.
  • Rol in tussentijd balletjes van het gehakt en houd ze apart. Schep de boterbonen uit het water met behulp van een schuimspaan en kook de gehaktballetjes kort in hetzelfde water gaar.
  • Giet nadien de gehaktballetjes af en houd ze apart.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
  • Snijd ondertussen de selder en sjalot fijn, verhit een kookpot op het vuur met een scheutje olijfolie.
  • Bak de sjalot en selder aan en voeg nadien de gehaktballetjes toe.
  • Bevochtig het geheel met de tomatensaus en laat op een zacht vuur verder sudderen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af.
  • Voeg tot slot de boterbonen toe aan de gehaktballetjes en laat ze nog even doorwarmen.
  • Dresseer in een diep bord en voeg apart de aardappelen toe.
  • Dien op.

This is a recipe by
Balletjes in tomatensaus met boterbonen en pomme nature
View all my recipes
Recipe Tags:

Heb je deze al geprobeerd?

De versmarkt-app voor beter eten van bij ons.

Lokkal is de online versmarkt voor lokaal en ambachtelijk eten. Bestel jouw boodschappen via de app bij zorgvuldig geselecteerde boeren en smaakmakers en krijg ze kraakvers aan huis geleverd.

Download nu de app!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.